APA NAK JADI DENGAN BUDAK ZAMAN SEKARANG ,,,SUDaH PANDAI TRY merokok vape bagai..waktu kecil hargai la masa tu..bila dewasa pandai pandai lah fikir ir

Minggu lalu kecoh apabila sekeping gambar yang kelihatan seorang pelajar perempuan sedang menghisap rokok elektronik atau vape tular di laman media sosial.

Senario ini amat membimbangkan dan perlu mendapat perhatian khusus daripada pelbagai pihak supaya tidak berlaku keruntuhan akhlak dalam kalangan pelajar sekolah.

Terbaru, satu perkongsian video lagak sekumpulan murid di laman Twitter yang kelihatan seperti mengisap rokok ataupun pula jadi perhatian ramai.

Relax je semua, macam dah biasa!

Siapa lah jual benda benda macam ni kat budak sekolah, macam nak galakkan diorang ni cuba hisap rokok je,” tulisnya

Makan macam gula-gula…
Menerusi video berkenaan, sekumpulan kanak-kanak itu menyatakan bahawa ‘bahan’ tersebut dimakan seperti gula-gula biasa yang perlu disedut dan kemudiannya akan memberikan kesan berasap!

Sekolah macam dah tak selamat je…
Disebabkan hal terbabit, segelintir netizen berpendapat bahawa institusi pendidikan kini bukan lagi satu tempat yang selamat. Pelbagai pengaruh dan perkara buruk yang mereka boleh belajar daripada kenalan sendiri.

Walau bagaimanapun, perkara ini haruslah dipantau. Budak zaman sekarang ni macam-macam perangai, boleh bertindak diluar jangkaan. Tak kiralah benda tu gula-gula sekalipun, lebih baik dicegah dari awal kan?

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post