Lepas Tengok Aku Pula Kek0k Nak Suap Nasi..” Reaksi Mat Salleh Makan Nasi Guna Tangan Buat Ramai Tergelak

Nasi adalah makanan utama yang ada disetiap gerai-gerai atau barisan hotel mewah.Nasi adalah makanan ruji rakyat Malaysia, setiap hari, setiap masa, tidak kira di mana jua.

Hidangan ini mempunyai kepelbagaian budaya, dari kaum Melayu, Cina atau India semuanya menikmati nasi sebagai sebuah hidangan yang wajib ada di atas meja makan.

Kebanyakan rakyat Malaysia sebenarnya tidak mempunyai mas4lah jika makan menggunakan tangan kerana sudah menjadi satu adab dan kebiasaan yang selalu dipraktikkan dari kecil.

Namun, mungkin agak suk4r bagi warganegara asing yang ingin mencuba hidangan tersebut apabila bercuti di negara ini.

Menerusi satu perkongsian dilaman ig, sekumpulan pelancong as1ng difahamkan ingin mencuba makan nasi menggunakan tangan. Apa yang lebih menarik apabila kawannya cuba untuk mengaj4r tapi diri sendiri masih kek0k untuk menyuap ke mulutnya.

Bila dia dah pandai makan guna tangan & cuba nak ajar kawan-kawan lain makan guna tangan. Aduhai.. tergelak tengok. Yang mengajar pun 2×5. Apapun terbaik!

Rata-rata netiizen turut terhibur dengan reaksi pelancong ini yang ingin mencuba makan nasi menggunakan tangan. Apapun terbaik buat mereka kerana ingin belajar sesuatu yang baru.

Sumber/ Kredit : Tiktok, IG jentikhati,ttk

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post